ЦЕНТРАЛЬНА СПІЛКА СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ
УКООПСПІЛКА
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ПРАВОВИЙ КОЛЕДЖ
ФІНАНСИ ПІДПРИЄМСТВ
Контрольні завдання
для студентів заочної форми навчання
Спеціальність: 5.05031001 Товарознавство та комерційна діяльність
м. Б-Дністровський 2012р.
ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
№ теми
|
Назва розділів і тем
|
Кількість годин
|
1
|
Основи організації фінансів підприємств
|
8
|
2
|
Формування та розміщення капіталу підприємств
|
8
|
3
|
Кредитування підприємств
|
8
|
4
|
Система грошових розрахунків підприємств і грошові надходження
|
10
|
5
|
Взаємовідносини підприємств із фінансовими органами та страховими компаніями
|
10
|
6
|
Аналіз і планування фінансового стану підприємства
|
10
|
Разом
|
54
|
Форма підсумкового контролю – диференційований залік.
Варіанти контрольної роботи
Б
А
|
Остання цифра номера особової справи студента
|
0
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
Передостання цифра номера особової справи студента
|
0
|
1
47
49
|
2
46
50
|
3
45
51
|
4
44
52
|
5
43
53
|
6
42
54
|
7
41
55
|
8
40
56
|
9
39
57
|
10
38
58
|
1
|
11
37
59
|
12
36
60
|
13
35
61
|
14
34
62
|
15
33
63
|
16
32
64
|
17
31
65
|
18
30
66
|
19
29
67
|
20
28
68
|
2
|
21
27
69
|
22
26
70
|
23
25
71
|
1
24
72
|
25
23
73
|
26
22
74
|
21
27
75
|
20
28
76
|
19
29
77
|
18
30
78
|
3
|
17
31
49
|
16
32
50
|
15
33
51
|
14
34
52
|
13
35
53
|
12
36
54
|
11
37
55
|
10
38
56
|
9
39
57
|
8
40
58
|
4
|
7
41
59
|
6
42
60
|
5
43
61
|
4
44
62
|
3
45
63
|
2
46
64
|
1
47
65
|
2
48
66
|
1
47
67
|
2
46
68
|
5
|
3
17
69
|
4
18
70
|
5
19
71
|
6
20
72
|
7
21
73
|
8
22
74
|
9
23
75
|
10
24
76
|
11
25
77
|
12
26
78
|
6
|
13
27
49
|
14
28
50
|
15
29
51
|
16
30
52
|
17
31
53
|
18
32
54
|
19
33
55
|
20
34
56
|
21
35
57
|
22
36
58
|
7
|
23
37
59
|
24
38
60
|
25
39
61
|
26
40
62
|
27
41
63
|
28
42
64
|
29
43
65
|
30
44
66
|
31
45
67
|
32
46
68
|
8
|
33
47
69
|
34
48
70
|
35
49
71
|
36
37
72
|
37
38
73
|
38
39
74
|
39
40
75
|
40
41
76
|
41
42
77
|
42
43
78
|
9
|
43
44
49
|
44
45
50
|
45
46
51
|
46
47
52
|
47
12
53
|
1
13
54
|
2
14
55
|
3
15
56
|
4
16
57
|
5
17
58
|
ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
-
Завдання для виконання контрольних робіт складаються з питань, що охоплюють усі теми курсу.
-
Варіант контрольної роботи визначається за таблицею залежно від останніх цифр номера особової справи студента (за реєстрацією заочного відділення). У таблиці по вертикалі передостанню цифру номера особової справи, а по горизонталі – останню. Перетин вертикального стовпчика та горизонтального рядка визначає клітинку з номерами питань контрольної роботи.
Порядок виконання роботи:
-
Слід уважно прочитати пояснювальну записку, ознайомитися з тематичним планом, потім за таблицею варіантів визначити питання своєї контрольної роботи.
-
Знайти сторінку з питаннями і уважно прочитати зміст теми програми, з якої визначено питання, ознайомитися з методичними рекомендаціями до цього питання.
-
У списку літератури, вміщеному наприкінці методичних рекомендацій, знайти за кодом літературу, яку можна використовувати при розкритті питання (дозволяється використовувати іншу літературу за умови, що вона відповідає змісту питання і є сучасною).
-
Ознайомитися з матеріалом питання, визначити, які положення слід відобразити в контрольній роботі.
-
Пояснення завдань повинно бути аргументованим.
-
Виконуючи контрольну роботу, студент повинен дотримуватися таких вимог:
1) контрольна робота має бути виконана відповідно до передбаченого варіанта. Якщо робота буде виконана не за своїм варіантом (хоча б одне питання), вона повертається студенту без перевірки та рецензування для повторного виконання;
2) контрольна має бути виконана українською мовою, особисто; сторінки слід пронумерувати, на кожній сторінці слід залишити поля шириною 4-5 см для зауважень викладача;
3) правильно заповнити титульну сторінку, де вказуються назва дисципліни, прізвище, ім’я та по батькові, група, курс, навчальний заклад, номер особової справи;
4) вказати номер варіанта;
5) номери і назви завдань вказуються безпосередньо перед їх виконанням;
6) назву кожного питання підкреслити;
7) відповідь на кожне наступне питання повинна починатися з нової сторінки;
8) відповіді слід писати акуратно, розбірливим почерком, одним кольором чорнил або кульковою ручкою, скорочення слід не допускається, крім загальноприйнятих;
9) наприкінці роботи наводиться перелік використаної літератури (відповідно до вимог щодо оформлення переліку використаної літератури), ставиться дата виконання роботи, підпис, а також залишається дві-три чисті сторінки для написання рецензії;
10) обсяг роботи повинен становити 22-25 сторінок (у зошиті) або 12 сторінок комп’ютерного набору у форматі А4 (Word 14);
11) до роботи додається заповнений бланк, що висилається навчальним закладом, із зазначенням прізвища, імені та по батькові студента, шифру, назви дисципліни, номера контрольної роботи.
Перелік завдань для виконання контрольної роботи
-
Суть, функції та роль фінансів в умовах ринкових відносин.
-
Фінансова система та її ланки.
-
Суть фінансової політики.
-
Суть фінансового механізму.
-
Механізм фінансової діяльності підприємств.
-
Характеристика основних методів організації фінансової діяльності підприємств.
-
Суть фінансових ресурсів підприємств.
-
Фінансова робота на підприємстві.
-
Фінансовий апарат підприємства та його функції.
-
Кругообіг коштів підприємств і необхідність залучення кредитів.
-
Суб’єкти та об'єкти кредитних відносин.
-
Класифікація кредитів, що надаються підприємствам.
-
Банківське кредитування підприємств.
-
Умови та принципи кредитування підприємств і порядок отримання банківського кредиту.
-
Порядок погашення банківського кредиту підприємством.
-
Суть факторингових операцій та їх класифікація.
-
Небанківське кредитування підприємств.
-
Поняття власного капіталу підприємства і джерела його формування.
-
Розміщення власного капіталу в активах підприємства.
-
Суть і основи організації оборотних коштів.
-
Необхідність і суть визначення потреби в оборотних коштах через їх нормування.
-
Нормування оборотних коштів методом прямого розрахунку та економічним методом.
-
Джерела формування оборотних коштів підприємств.
-
Показники стану та ефективності використання оборотних коштів.
-
Суть грошових розрахунків підприємств.
-
Порядок ведення касових операцій підприємств.
-
Види банківських рахунків і порядок їх відкриття.
-
Форми безготівкових розрахунків.
-
Розрахунково-платіжна дисципліна та її вплив на фінансово-господарську діяльність підприємств.
-
Характеристика і склад грошових надходжень підприємств.
-
Формування та використання доходів і прибутку підприємств.
-
Суть, призначення та принципи побудови системи оподаткування підприємств.
-
Оподаткування прибутку підприємств.
-
Платежі за ресурси.
-
Непрямі податки, які сплачують підприємства.
-
Збори та цільові відрахування, які сплачують підприємства.
-
Суть місцевих податків і зборів.
-
Економічна необхідність, суть і функції страхування.
-
Організація страхування та характеристика страхових потоків.
-
Класифікація страхування.
-
Поняття про фінансовий ризик та його види.
-
Суть фінансового стану підприємства та основні ознаки його стійкості.
-
Інформаційне забезпечення оцінки фінансового стану підприємства.
-
Комплексна оцінка фінансового стану підприємства.
-
Суть фінансового планування, його основні завдання та методи проведення.
-
Зміст поточного фінансового плану і порядок його складання.
-
Зміст і значення оперативного фінансового планування.
Задачі
-
Заготівельна організація отримала кредит для розрахунків зі здавальниками сільськогосподарської продукції в сумі 50 тис. грн на 6 місяців зі сплатою за користування кредитом 36 % річних.
У кредитному договорі зазначено такі умови:
-
якщо кредит буде повернено протягом чотирьох місяців, то відсотки за користування кредитом становитимуть - 32 % річних;
-
якщо кредит буде повернено протягом двох місяців, то відсотки за користування кредитом становитимуть 30 % річних.
Сплата відсотків відбувається щомісячно.
Розрахуйте прості комерційні відсотки за користування кредитом і суму загального боргу банку. Визначте найефективніший із варіантів кредитування заготівельної організації.
-
Визначте суму, яку поверне споживче товариство банку, та суму, що буде віднесена до валових витрат протягом строку кредитування.
Вихідні дані:
підприємство 10.03.04 отримало кредит на 2 роки на фінансування будівництва цеху в розмірі 230 тис. грн під 25 % річних і на облаштування приміщення магазину - 80 тис. грн під 23 % річних;
за умовами договору відсотки погашаються щомісячно, а сума основного боргу має бути погашена одноразовим платежем наприкінці строку кредитування 10.03.06;
у разі порушення умов кредитування та сплати відсотків за кредит кредитним договором передбачено нарахування пені в розмірі - 0,03 % за кожний день прострочення платежу;
підприємство допустило порушення умов договору, прострочивши черговий платіж за період з 10.01.06 по 10.02.06 на 5 днів.
-
Визначте строк окупності кредиту, наданого споживчому товариству.
Вихідні дані:
відсоткова ставка за користування кредитом - 22 % річних;
підприємство щорічно отримує виручку від реалізації продукції в розмірі 576 тис. грн;
залишок продукції на складі на початок року за собівартістю становить 45 тис. грн, а на кінець року він зменшився на 5 тис. грн;
собівартість виготовленої за рік продукції підприємства (із врахуванням відсотків за користування кредитом) становить 265 тис. грн;
адміністративні витрати за рік становлять 10 тис. грн; підприємство є платником ПДВ і пільг із податку на прибуток не має.
-
Розрахуйте норматив оборотних коштів для роздрібного торговельного підприємства на IV квартал.
Вихідні дані:
план товарообороту - 28 000 грн
торгова націнка - 28 %
витрати на доставку товарів - 3 %
Норма оборотних коштів:
із товарів - 70 днів
гроші в касі та в дорозі -1,5 дня
планові залишки тари, що підлягаються поверненню - 4 % від планових
запасів товарів
власні кошти за планом в інших активах - 1300 грн.
-
Розрахуйте норматив оборотних коштів споживчого товариства на IV квартал згідно з такими даними:
план роздрібного товарообороту - 15 000 грн
середня торгова націнка - 40 %
витрати на доставку товарів -3,1 %
обсяг із реалізації хліба за виробничою собівартістю - 8800 грн
витрати борошна для випікання хліба - 5200 грн
витрати допоміжних матеріалів - 1300 грн
витрати палива для виробничих потреб - 300 грн
норма оборотних коштів:
із товарів - 60 днів
гроші в касі та в дорозі- 1,2 дня
сировина та основні матеріали в хлібопеченні - 0,5 дня
допоміжні матеріали - 30 днів
готові вироби - 0,5 дня
паливо для виробничих потреб- 30 днів
планові залишки тари, що підлягає поверненню - 3 % від планових залишків товарів
норматив власних оборотних коштів та інші активи - 800 грн
-
Визначте норматив оборотних коштів за основними матеріалами на підприємстві за окремим видом продукції.
Вихідні дані:
надходження матеріальних ресурсів протягом червня поточного року відображено в такій таблиці:
Показник
|
Надходження за числами місяця
|
Разом
|
05.06
|
13.06
|
18.06
|
22.06
|
29.06
|
|
Інтервал поставки, дні
|
6
|
8
|
5
|
4
|
7
|
|
Тканина, м2
|
236
|
256
|
226
|
210
|
206
|
11234
|
час доставки матеріалів від постачальника до споживача 3 дні;
тривалість документообігу - 1 день;
час, необхідний для одержання матеріалів та підготовки їх до виробництва, - 2 дні;
квартальна потреба в тканині на виготовлення готових виробів - 3400 м2;
ціна 1 м2 тканини - 37,5 грн.
-
Визначте сукупну потребу в оборотних коштах для споживчого товариства на плановий період з урахуванням коефіцієнту завантаження та прискорення оборотності оборотних коштів.
Вихідні дані:
фактичний товарооборот за звітний період - 850 тис. грн;
середній залишок оборотних коштів за звітний період - 238 тис. грн;
план товарообороту - 900 тис. грн;
у плановому періоді передбачено прискорення товарооборотності на 4 %.
-
Визначте суму залишку на поточному рахунку споживчого товариства станом на кінець операційного дня 11.02 поточного року.
Вихідні дані:
ліміт залишку готівки в касі - 100 грн;
термін здавання готівкових надходжень до каси банку - щоденно;
затишок коштів на початок операційного дня 11.02 - 1000,00 грн;
протягом операційного дня 11.02 поточного року підприємство отримало в касу готівкову виручку від реалізації готової продукції в сумі 1650,00 грн;
11.02 до каси підприємства внесено невикористану частину коштів, виданих на господарські потреби - 280 грн і компенсовано витрати на відрядження згідно з наявними звітними документами - 230 грн;
для виплати заробітної плати 11.02 підприємство відкликало депозитні кошти в сумі 35 000, 00 грн і відсотки, нараховані згідно з договором;
депозитний рахунок було відкрито 04.01 поточного року на невизначений строк;
відсоткова ставка за депозитним договором - 16 % річних;
на видачу заробітної плати підприємство отримало готівки за чеком на суму 12 350,00 грн.
Одночасно до банку надійшли платіжні доручення на перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб - 1015 грн (13 % від нарахованої заробітної плати), сум відрахувань від фонду оплати праці та утримань із заробітної плати працівників, що перераховуються до Пенсійного фонду (відповідно 32,3 % і 2 %), Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (2,9 % і 1 %), Фонду соціального страхування на випадок безробіття (1,6 % і 0,5 %).
-
Оформте платіжне доручення № 135 від 10 вересня 2005 року.
Вихідні дані:
Милушівське споживче товариство (код ЄДРПОУ 13365819; розрахунковий рахунок № 26005301220350 у КБ “Приватбанк" МФО 331401) сплатило Луцькій нафтобазі (код ЄДРПОУ 13365455; розрахунковий рахунок № 36005564874402 в Райффайзен Банк Аваль м. Луцьк МФО 369020) за бензин згідно з договором № 129 від 01.02.05. Сума платежу - 2500 грн із ПДВ.
-
Розрахуйте ліміт залишку готівки в касі споживчого товариства на основі показників діяльності за останні три місяці. Вихідні дані:
№ з\п
|
Показник
|
Місяці
|
травень
|
червень
|
липень
|
1
1.1
|
Виручка, грн.
у т.ч. готівкова виручка, що надійшла в касу, грн
|
18 300
12 500
|
17 500
10 300
|
16 200
9600
|
2
|
Виплачено готівкою, грн
|
5800
|
4500
|
4200
|
3
|
Кількість робочих днів
|
17
|
21
|
22
| -
Визначте чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), валовий прибуток, фінансовий результат від операційної діяльності для споживчого товариства.
Вихідні дані:
Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) -9600 Вирахування з доходу:
ПДВ-1600
акцизний збір - 480
інші вирахування- 370
Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)- 3600
Інші операційні доходи - 2530
Варіанти контрольної роботи 3
Б 3
А 3
Остання цифра номера особової справи студента 3
0 3
1 3
2 3
3 3
4 3
5 3
6 3
7 3
8 3
9 3
Передостання цифра номера особової справи студента 3
0 3
1 3
47 3
49 3
2 3
46 3
50 3
3 3
45 3
51 3
4 3
44 3
52 3
5 3
43 3
53 3
6 3
42 3
54 3
7 3
41 3
55 3
8 3
40 3
56 3
9 3
39 3
57 3
10 3
38 3
58 3
1 3
11 3
37 3
59 3
12 3
36 3
60 3
13 3
35 3
61 3
14 3
34 3
62 3
15 3
33 3
63 3
16 3
32 3
64 3
17 3
31 3
65 3
18 3
30 3
66 3
19 3
29 3
67 3
20 3
28 3
68 3
2 3
21 3
27 3
69 3
22 3
26 3
70 3
23 3
25 3
71 3
1 3
24 3
72 3
25 3
23 3
73 3
26 3
22 3
74 3
21 3
27 3
75 3
20 3
28 3
76 3
19 3
29 3
77 3
18 3
30 3
78 3
3 3
17 3
31 3
49 3
16 3
32 3
50 3
15 3
33 3
51 3
14 3
34 3
52 3
13 3
35 3
53 3
12 3
36 3
54 3
11 3
37 3
55 3
10 3
38 3
56 3
9 3
39 3
57 3
8 3
40 3
58 3
4 3
7 3
41 3
59 3
6 3
42 3
60 3
5 3
43 3
61 3
4 3
44 3
62 3
3 3
45 3
63 3
2 3
46 3
64 3
1 3
47 3
65 3
2 3
48 3
66 3
1 3
47 3
67 3
2 3
46 3
68 3
5 3
3 3
17 3
69 3
4 3
18 3
70 3
5 3
19 3
71 3
6 3
20 3
72 3
7 3
21 3
73 3
8 3
22 3
74 3
9 3
23 3
75 3
10 3
24 3
76 3
11 3
25 3
77 3
12 3
26 3
78 3
6 3
13 3
27 3
49 3
14 3
28 3
50 3
15 3
29 3
51 3
16 3
30 3
52 3
17 3
31 3
53 3
18 3
32 3
54 3
19 3
33 3
55 3
20 3
34 3
56 3
21 3
35 3
57 3
22 3
36 3
58 3
7 3
23 3
37 3
59 3
24 3
38 3
60 3
25 3
39 3
61 3
26 3
40 3
62 3
27 3
41 3
63 3
28 3
42 3
64 3
29 3
43 3
65 3
30 3
44 3
66 3
31 3
45 3
67 3
32 3
46 3
68 3
8 3
33 3
47 3
69 3
34 3
48 3
70 3
35 3
49 3
71 3
36 3
37 3
72 3
37 3
38 3
73 3
38 3
39 3
74 3
39 3
40 3
75 3
40 3
41 3
76 3
41 3
42 3
77 3
42 3
43 3
78 3
9 3
43 3
44 3
49 3
44 3
45 3
50 3
45 3
46 3
51 3
46 3
47 3
52 3
47 3
12 3
53 3
1 3
13 3
54 3
2 3
14 3
55 3
3 3
15 3
56 3
4 3
16 3
57 3
5 3
17 3
58 3
ПИТАННЯ ДО ЗАЛІКУ З ДИСЦИПЛІНИ 21
«Фінанси підприємств» для спеціальності 21
5.03050901 «Товарознавство та комерційна діяльність» 21
-
Визначте суму чистого доходу від реалізації, валовий прибуток і фінансовий результат від операційної діяльності та суму податку на прибуток підприємства для споживчого товариства.
-
Вихідні дані:
Варіанти контрольної роботи 3
Б 3
А 3
Остання цифра номера особової справи студента 3
0 3
1 3
2 3
3 3
4 3
5 3
6 3
7 3
8 3
9 3
Передостання цифра номера особової справи студента 3
0 3
1 3
47 3
49 3
2 3
46 3
50 3
3 3
45 3
51 3
4 3
44 3
52 3
5 3
43 3
53 3
6 3
42 3
54 3
7 3
41 3
55 3
8 3
40 3
56 3
9 3
39 3
57 3
10 3
38 3
58 3
1 3
11 3
37 3
59 3
12 3
36 3
60 3
13 3
35 3
61 3
14 3
34 3
62 3
15 3
33 3
63 3
16 3
32 3
64 3
17 3
31 3
65 3
18 3
30 3
66 3
19 3
29 3
67 3
20 3
28 3
68 3
2 3
21 3
27 3
69 3
22 3
26 3
70 3
23 3
25 3
71 3
1 3
24 3
72 3
25 3
23 3
73 3
26 3
22 3
74 3
21 3
27 3
75 3
20 3
28 3
76 3
19 3
29 3
77 3
18 3
30 3
78 3
3 3
17 3
31 3
49 3
16 3
32 3
50 3
15 3
33 3
51 3
14 3
34 3
52 3
13 3
35 3
53 3
12 3
36 3
54 3
11 3
37 3
55 3
10 3
38 3
56 3
9 3
39 3
57 3
8 3
40 3
58 3
4 3
7 3
41 3
59 3
6 3
42 3
60 3
5 3
43 3
61 3
4 3
44 3
62 3
3 3
45 3
63 3
2 3
46 3
64 3
1 3
47 3
65 3
2 3
48 3
66 3
1 3
47 3
67 3
2 3
46 3
68 3
5 3
3 3
17 3
69 3
4 3
18 3
70 3
5 3
19 3
71 3
6 3
20 3
72 3
7 3
21 3
73 3
8 3
22 3
74 3
9 3
23 3
75 3
10 3
24 3
76 3
11 3
25 3
77 3
12 3
26 3
78 3
6 3
13 3
27 3
49 3
14 3
28 3
50 3
15 3
29 3
51 3
16 3
30 3
52 3
17 3
31 3
53 3
18 3
32 3
54 3
19 3
33 3
55 3
20 3
34 3
56 3
21 3
35 3
57 3
22 3
36 3
58 3
7 3
23 3
37 3
59 3
24 3
38 3
60 3
25 3
39 3
61 3
26 3
40 3
62 3
27 3
41 3
63 3
28 3
42 3
64 3
29 3
43 3
65 3
30 3
44 3
66 3
31 3
45 3
67 3
32 3
46 3
68 3
8 3
33 3
47 3
69 3
34 3
48 3
70 3
35 3
49 3
71 3
36 3
37 3
72 3
37 3
38 3
73 3
38 3
39 3
74 3
39 3
40 3
75 3
40 3
41 3
76 3
41 3
42 3
77 3
42 3
43 3
78 3
9 3
43 3
44 3
49 3
44 3
45 3
50 3
45 3
46 3
51 3
46 3
47 3
52 3
47 3
12 3
53 3
1 3
13 3
54 3
2 3
14 3
55 3
3 3
15 3
56 3
4 3
16 3
57 3
5 3
17 3
58 3
ПИТАННЯ ДО ЗАЛІКУ З ДИСЦИПЛІНИ 21
«Фінанси підприємств» для спеціальності 21
5.03050901 «Товарознавство та комерційна діяльність» 21
-
Визначте фінансовий результат: прибуток і рівень рентабельності із продукції Маневицького консервного завод. Заповніть таблицю на основі розрахованих показників.
Вихідні дані:
Показник
|
Вид продукції
|
Огірки мариновані, 3 л
|
Гриби мариновані, 0,5 л
|
Сік березовий, 3 л
|
Разом
|
Усього собівартість, грн
|
25300
|
18400
|
35200
|
|
Виручка грн..
у т.ч. ПДВ, грн
|
48400
8067
|
25600
4267
|
51040
8507
|
|
Виручка без ПДВ, грн.
|
|
|
|
|
Прибуток, грн.
|
|
|
|
|
Рентабельність, %
|
|
|
|
|
-
Визначте фінансовий результат і розрахуйте суму прибутку за І квартал по магазину №5 «Продовольчі товари», якщо:
№ з\п
|
Показник
|
Одиниця виміру
|
Сума
|
1
|
Плановий середньомісячний обсяг роздрібного товарообороту
|
Тис. грн
|
23
|
2
|
Середній розмір торгової націнки
|
%
|
30
|
3
|
У магазині працюють три працівники з місячним фондом оплати праці
|
грн
|
1200
|
4
|
Відрахування від фонду оплати праці
|
грн
|
?
|
5
|
Орендна плата згідно з договором зі споживчим товариствовм
|
грн
|
500
|
6
|
Витрати на комунальні послуги
|
грн
|
300
|
7
|
Відсотки за користування кредитом банку
|
грн
|
192
| -
Плановий прибуток споживчого товариства - 32 тис. гри. Проведіть розрахунок чистого прибутку для споживчого товариства, розрахуйте суму податку на прибуток підприємства і проведіть розподіл чистого прибутку відповідно до Положень (стандартів) бухгалтерського обліку. Відсотки з розподілу прибутку визначте самостійно.
-
Визначте планову виручку від реалізації продукції Маневицького консервного заводу методом прямого розрахунку.
Виріб
|
Залишок на початок року, шт
|
План випуску, шт
|
Залишок на кінець року, шт
|
Вартість одиниці продукції у відпускних цінах, грн
|
Гриби консервовані, 0,5 л
|
180
|
35300
|
120
|
34,20
|
Сік березовий, 3 л
|
110
|
45000
|
230
|
12,50
|
Огірки мариновані, 3 л
|
250
|
22150
|
300
|
56,00
|
-
Визначте суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету ТОВ “Будівельник”, на основі господарських операцій, проведених за звітний період.
Поділіться з Вашими друзьями: |