Проект виховного заходу «Хліб наш насущний»
Дата конвертації 02.05.2016 Розмір 30.71 Kb.
Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5
м.Харцизьк Донецької області
Проект виховного заходу
« Хліб наш насущний»
розробила вчитель з обслуговуючої праці
класний керівник 6-Б класу
загальноосвітньої школи №5
І-ІІІ ступенів м. Харцизька
Донецької області
Жовтобрюх Світлана Іванівна
2010 н.р.
І. Обгрунтування вибору проблеми.
Свято « Хліб наш насущний» проводиться в місячник цивільного та громадянського виховання, метою якого є виховання національної свідомості , любові до землі свого народу , милосердя, співпереживання. Це свято проходить з метою створення умов для реалізації творчих здібностей кожного учня, демонстрації національної духовності , потенціалу в сфері освіти й науки, культури та мистецтва.
Для вивчення народних традицій Донеччини доцільно знайомити та проводити обрядові свята в позакласній роботі серед школярів, тому цю проблему я вирішила вивчати засобом проведення елементів обрядових свят серед учнів свого класу та школи в якій працюю.
ІІ. Сценарій проведення виховного заходу « Хліб наш насущний»
ІІІ. Мета та завдання:
Залучення школярів до вивчення народних традицій Донбасу ;
Розкрити учням, чому хліб є оберегом;
Познайомити з обрядами, в яких присутній хліб ;
Виховувати любов і пошану до хліба, до людей, які вирощували хліб ;
Формувати культурологічну, літературознавчу компетентність;
Формувати мета предметні компетентності: культура учіння , культура співпраці, культура роботи з інформацією, культура життєзбереження , культура мотивації;
Виховувати почуття патріотизму, національної свідомості, поваги до людей похилого віку,різних національностей.
І V . Очікувані результати
V . Учасники проекту:
Класний керівник - Жовтобрюх С.І.
Батьківський комітет:
Буцяк О.Г.;
Школьна С.А.
Акутіна М.М.
Добриніна К.І.
Бабуся Поприткіної Маші – Лаврова Людмила Дем'янівна- діти війни
Класний колектив 6-Б класу
V І. Термін реалізації – місяць
V ІІ. Прогнозований результат:
Проведення виховного заходу « Хліб наш насущний» в школі за сценарієм;
Визначення ресурсів:
Людські – запрошення гостей ;
Матеріальні – оформлення майстерні з обслуговуючої праці, підготовка рушників, приготування різних видів хлібу , підготовка національних костюмів;
Інформаційні – відбір репертуару пісень, музичного супровіду , легенд та притч, гуморесок.
V ІІІ. Визначення етапів:
Підготовчий – відповідальна Жовтобрюх С.І.
Дослідницько-конструктивний – відповідальні
Оформлення майстерні – Жовтобрюх С.І.; Буцяк М.Г.; Школьна С.А.;
Приготування хлібу – Акутіна М.М.; Добриніна К.І.;
КТГ обряди- Буцяк Марина ;
КТГ рушники Пятаченко Настя;
КТГ музичний супровід – Добринін Олексій;
КТГ художнього оформлення – Пєдик Настя ;
КТГ пісні та гуморесок – Артеменко Артур;
КТГ прислів’я - Рудов Ілля.
Презентаційний – всі учасники проекту.
І X . Результат проекту.