Приклад виробничої та організаційної структури підприємства Виробнича структура дп пат



Скачати 66.14 Kb.
Дата конвертації27.04.2016
Розмір66.14 Kb.
Приклад виробничої та організаційної структури підприємства

Виробнича структура ДП ПАТ «Київхліб» Хлібокомбінат № 10 зображена на рис. 1. Вона являє собою сукупність підрозділів основного виробництва та інфраструктури (ремонтного, енергетичного, тарного, складського, транспортного господарств).

Виробнича структура стосується виключно основного виробництва. У складі цехів відрізняють потокові лінії. Потокові лінії складаються з відділень, які спеціалізуються на виконанні окремих стадій технологічного процесу. За кожним з них закріплена певна кількість робочих місць з визначеними операціями.
скругленный прямоугольник 1


прямая соединительная линия 30

Цехи та господарства виробничого призначення




прямая соединительная линия 30


прямая соединительная линия 32прямая соединительная линия 33прямая соединительная линия 39прямая соединительная линия 40прямая соединительная линия 41прямая соединительная линия 42

Хлібобулочні цехи



Допоміжні цехи

Обслуговуючі господарства

Побічні цехи

Підсобні цехи


прямая соединительная линия 43прямая соединительная линия 44прямая соединительная линия 45прямая соединительная линия 73прямая соединительная линия 74прямая соединительная линия 75прямая соединительная линия 84прямая соединительная линия 85прямая соединительная линия 86прямая соединительная линия 91прямая соединительная линия 92прямая соединительная линия 93прямая соединительная линия 109

заготівельні



пакувальний
прямая соединительная линия 68
енергетичний
прямая соединительная линия 87
транспортне



прямая соединительная линия 47прямая соединительная линия 48
зброджування

випікання
прямая соединительная линия 55 прямая соединительная линия 56
Піч №1,4
прямая соединительная линия 64
механо-складальний
прямая соединительная линия 77
інструментальний
прямая соединительная линия 88
складське

підготовки


прямая соединительная линия 52 прямая соединительная линия 57
термічниййййй
прямая соединительная линия 66 прямая соединительная линия 79 прямая соединительная линия 80 прямая соединительная линия 82

закваски
прямая соединительная линия 53 прямая соединительная линия 58


Піч № 2,3
прямая соединительная линия 67
Кінцевого складання

ремонтно-механічний

ремонтно-механічний

доведення та випробування


прямая соединительная линия 98
Переробки

виробничої сировини


прямая соединительная линия 100
Товарів широкого вжитку
прямая соединительная линия 103
регенерації
прямая соединительная линия 105
тарний


прямая соединительная линия 70прямая соединительная линия 117прямая соединительная линия 119

Підготовки основних матеріалів


прямая соединительная линия 121


прямая соединительная линия 112

Рис. 1. Виробнича структура ДП ПАТ «Київхліб» Хлібокомбінат №10

До числа підрозділів інфраструктури підприємства належать ремонтно-механічна майстерня, компресорна, котельна, гараж та експедиція.Проаналізуємо структуру управління ДП ПАТ «Київхліб» Хлібокомбінат № 10.

ДИРЕКТОР






Рис. 2. Організаційна структура ДП ПАТ «Київхліб» Хлібокомбінат № 10


Управління ДП ПАТ «Київхліб» Хлібокомбінат № 10. здійснюється згідно статуту АТ «Київхліб» виконавчим органом підприємства – дирекцією, штат якої затверджується Головою Правління АТ «Київхліб». Дирекцію підприємства очолює Директор.

Директор підприємства здійснює поточне керівництво всією діяльністю підприємства, призначається на посаду й звільняється від посади за узгодженням із Головою Правління ПАТ "Київхліб" згідно укладеного контракту. У контракті також указуються права, обов'язки й відповідальність директора перед трудовим колективом, умови оплати його праці, строк контракту, умови звільнення від займаної посади. Трудові правовідносини установлюються на термін дії контракту. До спливання цього строку директор може бути звільнений від займаної посади по підставах, передбаченим договором або законодавством.

Згідно контракту директор ДП ПАТ "Київхліб" Хлібокомбінат № 10 має наступні права:

- самостійно визначає структуру органів керування виробничих підрозділів, витрати на утримання апарату управління, професійно-якісний склад робочої сили; загальну кількість робочих місць;

- має право без доручення діяти від імені підприємства, відкривати в банках рахунки, є розпорядником кредитів; у межах повноважень видає накази, дає вказівки, які обов'язкові для виконання працівниками підприємства, робить підбір і розміщення кадрів, укладає договори (контракти) з найманими робітниками на виконання робіт, послуг й інших видів діяльності, розподіляє обов'язки серед працівників підприємства.

З метою оперативного рішення питань виробничого, соціально-економічного характеру всі працівники підприємства діляться на дві категорії: адміністрацію, що складається з керівника підприємства, його заступників, керівників відділів, головного бухгалтера й трудовий колектив, що складається із всіх інших працівників.

Між адміністрацією підприємства й трудовим колективом укладений колективний договір, що підписується з боку адміністрації директором підприємства, а з боку трудового колективу - головою профспілкового комітету.

Відділ кадрів здійснює роботу з комплектування підприємства кадрами робітників та службовців необхідних професій і спеціальностей.

Експедиція займається відвантаженням готової продукції. Ці підрозділи перебувають у безпосередньому підпорядкуванні заступника директора по загальним питанням.

Економіст здійснює керівництво роботою по економічному плануванню на підприємстві, по виявленню й використанню резервів виробництва з метою досягнення найбільшої економічної ефективності, бере участь у розробці заходів щодо прискорення темпів росту продуктивності праці, ефективності використання виробничих потужностей, матеріальних і трудових ресурсів, підвищення рентабельності виробництва.



У службу головного інженера входять головний енергетик, головний механік, лабораторія й начальник котельні. Головний енергетик забезпечує безперебійну роботу, ремонт і модернізацію енергетичного устаткування, електричних і теплових мереж, визначає потребу виробництва в паливно-енергетичних ресурсах. Головний механік забезпечує безаварійну й надійну роботу всіх видів устаткування. Начальник котельні здійснює управління котельнею. Лабораторія виконує аналізи, випробування й інші види робіт при проведенні досліджень і розробок.

Комерційний директор здійснює керівництво фінансово-господарською діяльністю підприємства в області матеріально технічного забезпечення, заготівлі й зберігання сировини, збуту продукції на ринку й по договорах, транспортного й адміністративно-господарського обслуговування, забезпечуючи ефективне й доцільне використання матеріальних і фінансових ресурсів, зниження їхніх втрат, прискорення оборотності оборотних коштів. Вживає заходи за своєчасним укладенням господарських і фінансових договорів з постачальниками й споживачами сировини й продукції.


База даних захищена авторським правом ©shag.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка