«Практикум з обслуговуючої праці. (Культура харчування. Технологія приготування кулінарних страв)» Графік консультацій



Скачати 75.47 Kb.
Дата конвертації26.04.2016
Розмір75.47 Kb.
Заочна форма навчання

Інститут фізико-математичної і технологічної освіти

Кафедра машинознавства та методики викладання технічних дисциплін

«Практикум з обслуговуючої праці.

(Культура харчування. Технологія приготування кулінарних страв)»
Графік консультацій

Вівторок 8.00-9.20



План практичних робіт


теми

Тема заняття та його план

Кількість годин

заочна форма

1

Енергетична цінність їжі

  1. Ознайомлення з основними положеннями теорії раціонального харчування

  2. Ознайомлення із таблицями норм харчування

  3. Ознайомлення із рецептурою холодних страв і закусок. Розроблення інструкційної карти для приготування вибраної страви

  4. Визначення калорійності продуктів і страви в цілому

2

2

Технологія кулінарної обробки продуктів харчування.

  1. Первинна обробка харчових продуктів: сортування, миття, очищування, нарізування

  2. Теплова обробка харчових продуктів: варіння, смаження

  3. Комбіновані прийоми теплової обробки: тушкування, брезерування, запікання

  4. Допоміжні прийоми теплової обробки: пасерування, бланшування

2

3

Технологія приготування страв із круп та макаронних виробів

  1. Варіння основним способом

  2. Приготування страв із крупів та макаронних виробів

  3. Визначення якості страв

  4. Оформлення страв, подавання до столу, споживання

2

4

Технологія приготування страв із м’яса та м’ясних продуктів

  1. Види м’ясних продуктів

  2. Приготування м’ясних страв

  3. Вимоги до страв із м’яса

  4. Подавання до столу. Споживання

2

5

Технологія приготування перших страв

  1. Ознайомлення з видами перших страв

  2. Приготування перших страв

  3. Правила безпечної праці під час готування перших страв

  4. Оформлення, подавання до столу та споживання

2

6

Технологія приготування дріжджового тіста

  1. Продукти, що входять до складу дріжджового тіста

  2. Способи приготування дріжджового тіста

  3. Вимоги, що ставляться до якості дріжджового тіста

  4. Приготування, оформлення, випікання, подавання до столу, споживання

2

7

Технологія приготування бісквітного тіста

  1. Продукти, що входять до складу бісквітного тіста

  2. Технологія приготування бісквітного тіста

  3. Режим випікання

  4. Оформлення готових виробів.

  5. Вимоги, що ставляться до якості готових виробів із бісквітного тіста

2

8

Технологія приготування солодких страв і гарячих напоїв

  1. Класифікація солодких страв і гарячих напоїв

  2. Приготування. Способи подавання.

2

Всього

16



План самостійних робіт


теми

Зміст самостійної роботи

Кількість годин

1

Організація роботи та вимоги охорони, безпеки праці

Організація й обладнання робочого місця кухаря



4

2

Основи санітарії та гігієни

Санітарні вимоги до підприємств громадського харчування



4

3

Види електромеханічного та теплового обладнання

Обладнання на підприємствах громадського харчування



4

4

Правила сервірування столу

Загальні правила користування столовими приборами і посудом. Культура прийняття їжі



4

5

Хімічний склад харчових продуктів

Поживна цінність харчових продуктів



4

6

Енергетична цінність їжі

Відомості по енергетичну цінність їжі



2

7

Раціональне харчування

Режим харчування – важлива складова культури харчування



4

8

Технологія кулінарної обробки продуктів харчування.

Види кулінарної обробки продуктів харчування



2

9

Виконання творчого завдання з теми «Культура харчування»

4

10

Технологія приготування бутербродів

Холодні страви і закуски



4

11

Технологія приготування страв із яєць та сиру

Поживна цінність яєць, сиру. Асортимент страв із яєць, сиру



4

12

Технологія приготування страв із овочів

Поживна цінність овочів. Первинна обробка овочів



4

13

Технологія приготування страв із круп та макаронних виробів

Поживна цінність страв і гарнірів із круп, макаронних виробів. Загальні правила варіння каш



2

14

Технологія приготування страв із риби та морепродуктів

Поживна цінність риби. Первинна обробка риби



4

15

Технологія приготування страв із м’яса та м’ясних продуктів

Види м’яса, що надходять на підприємства громадського харчування. Кулінарна обробка туш



2

16

Технологія приготування страв із птиці та дичини

Види й поживна цінність м’яса домашньої птиці. Обробка домашньої птиці



4

17

Технологія приготування перших страв

Значення й класифікація супів



2

18

Виконання творчого завдання з теми «Технологія приготування страв»

4

19

Креми, сиропи, помади. Прикраси для борошняних кондитерських виробів

Напівфабрикати для борошняних кондитерських виробів

Сировина для борошняних кондитерських виробів


4

20

Технологія приготування дріжджового тіста

Класифікація тіста

Асортимент страв із дріжджового тіста


2

21

Технологія приготування прісного тіста

Асортимент страв із прісного тіста



4

22

Технологія приготування пісочного тіста

Асортимент кондитерських виробів із пісочного тіста



4

23

Технологія приготування бісквітного тіста

Асортимент кондитерських виробів із бісквітного тіста



2

24

Технологія приготування листкового тіста

Асортимент страв із листкового тіста



4

25

Технологія приготування заварного тіста

Асортимент страв із заварного тіста



4

26

Технологія приготування солодких страв і гарячих напоїв

Значення і класифікація солодких страв і гарячих напоїв



2

27

Виконання творчого завдання з теми «Технологія приготування виробів із тіста, солодких страв»

4

Всього

92


Питання до заліків


  1. Хімічний склад та енергетична цінність продуктів харчування.

  2. Раціональне харчування.

  3. Види кулінарної обробки продуктів харчування (первинна та теплова обробка продуктів).

  4. Характеристика технологічного процесу обробки овочів.

  5. Приготування страв з овочів.

  6. Приготування холодних страв і закусок.

  7. Приготування бутербродів.

  8. Приготування страви з яєць і сиру.

  9. Характеристика технологічного процесу обробки риби.

  10. Приготування страв із риби.

  11. Характеристика технологічного процесу обробки м’яса.

  12. Приготування страв із м'яса.

  13. Класифікація та приготування перших страв.

  14. Приготування страв і виробів із борошна.

  15. Приготування страв і гарнірів із круп та макаронних виробів.


База даних захищена авторським правом ©shag.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка