Назва наукового напрямку (модуля)



Сторінка1/11
Дата конвертації15.04.2016
Розмір1.21 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

Назва наукового напрямку (модуля):

Семестр:

8

Аналіз фінансово-господарської діяльності аптечних підприємств

Опис:

4 курс, П, семестровий контроль

Перелік питань:

1.

?Згідно класифікації за суб’єктами проведення аудит буває:


A.



2.

?Причина, яка впливає на певний результат (наслідок) – це:


A.

резерв


B.

Індукція


C. *

Фактор


D.

Дедукція


E.

Аналіз


3.

Запас ресурсів, який свідомо не витрачається і підтримується на певному рівні як засіб, що забезпечує надійність і безперервність роботи у будь-якій системі, - це:


A.

Фактор


B. *

Резерв


C.

Комплекс


D.

Баланс


E.

Капітал


4.

Які бувають види аналізу залежно від часу їх проведення:


A. *

попередній, оперативний, наступний, перспективний


B.

системний, оперативний, порівняльний, перспективний


C.

попередній, оперативний, прогнозний


D.

оперативний, наступний, прогнозний


E.

прогресуючий, попереджуючий, аналізуючий


5.

Як називають аналіз, що здійснюється шляхом зіставлення даних кількох споріднених підприємств або орієнтуючись на показники кращих підприємств галузі:


A.

оперативний


B.

прогнозний


C. *

порівняльний


D.

системний


E.

наступний


6.

Як інакше називають порівняльний аналіз:


A.

ретроспективний


B.

перспективний


C.

поточний


D. *

міжгосподарський


E.

попереджуючий


7.

Який аналіз застосовують для досліджень складних економічних проблем, великих виробничих комплексів, які поєднують з аналізом технічних, соціальних, демографічних і національних проблем, екологічних і політичних умов:


A.

ретроспективний


B.

стратегічний


C.

статистичний


D. *

системний


E.

перспективний





8.

Який аналіз здійснюють на підприємствах і в його підрозділах безпосередньо в процесі господарської діяльності або відразу після закінчення окремих виробничих чи інших робіт:


A. *

оперативний


B.

наступний


C.

попередній


D.

прогнозний


E.

системний


9.

Який аналіз передує виробничим подіям, передбачає їх наслідки, оцінює їхню ефективність:


A.

поточний


B. *

прогнозний


C.

порівняльний


D.

оперативний


E.

попередній


10.

За характером впливу на результати господарської діяльності розрізняють фактори:


A.

трудові та нетрудові


B.

внутрішньогосподарські, галузеві


C. *

інтенсивні та екстенсивні


D.

регіональні, народногосподарські


E.

прямолінійні, непрямолінійні


11.

Розбір, розкладання, розчинення предметів або явищ на складові частини, властивості, ознаки – це:


A.

порівняння


B. *

аналіз


C.

моделювання


D.

елімінування


E.

абстрагування


12.

Як називається основний метод курсу аналізу, за допомогою якого складне явище – господарська діяльність підприємства – уявно розкладається на окремі, більш прості елементи, а потім вивчаються їхні кількісні та якісні сторони, зв`язки:


A.

моделювання


B.

елімінування


C. *

аналітичний


D.

статистичний


E.

стратегічний


13.

Засіб аналітичного методу, за яким йдуть від загальних показників до деталізованих, послідовно розчленовуючи загальні показники на складові:


A.

порівняння


B.

елімінування


C.

розкладання


D. *

деталізація


E.

абсолютизація


14.

Метод, за допомогою якого предмет (явище) характеризується через співвідношення, вимірювання, зіставлення з іншими одноякісними предметами або явищами:


A. *

порівняння


B.

деталізація


C.

абстрагування


D.

абсолютизація





E.

розкладання


15.

Метод, при якому будуть зменшені предмети або умовні подоби (образи), які замінюють у нашій уяві дійсні предмети або явища:


A.

елімінування


B. *

моделювання


C.

порівняння


D.

деталізація


E.

порівняння


16.

Моделі можуть бути:


A.

дійсні та недійсні


B.

середні, великі, гігантські


C. *

матеріальні (фізичні) та абстрактні


D.

дрібні, середні, великі


E.

оборотні, необоротні


17.

Метод, що ґрунтується на обмеженості, кінцевості величини матеріальних ресурсів і жорстких взаємозв`язках між окремими елементами сукупності:


A.

деталізація


B.

статистичний


C.

порівняння


D. *

балансовий


E.

абстрагічний


18.

Метод, суть якого полягає в тому, що, абстрагуючись від взаємовпливу факторів, послідовно розглядається вплив кожного фактора на результативний показник за незмінності інших факторів:


A.

порівняння


B. *

елімінування


C.

балансовий


D.

моделювання


E.

деталізація


19.

В якому статистичному методі аналізу таблиці служать накопиченню, опрацюванню і зберіганню цифрової інформації:


A. *

табличний


B.

динамічні ряди


C.

кореляційний


D.

балансовий


E.

звітний


20.

Письмове опитування працівників, причетних до якихось проблем або виробництва з метою з`ясування певних питань:


A.

елімінування


B.

запит


C. *

анкетний метод


D.

листування


E.

звіт


21.

Впорядковані повідомлення про кількісний та якісний стан речей чи явищ, сукупність даних і знань про них – це:


A.

анкета


B.

модель


C.

аналіз





D. *

інформація


E.

структура


22.

Співвідношення окремих виробів (видів продукції) у загальному обсязі виробництва, виражене здебільшого у відсотках, - це:


A.

деталізація


B. *

структура


C.

баланс


D.

елімінування


E.

аналіз


23.

Які показники характеризують величину параметрів господарської діяльності:


A. *

кількісні


B.

основні


C.

якісні


D.

другорядні


E.

попередні


24.

Які показники характеризують особливості параметрів господарської діяльності:


A.

кількісні


B.

зведені


C. *

якісні


D.

агрегатні


E.

основні


25.

Які показники характеризують діяльність господарства у натуральних вимірах:


A.

якісні


B. *

абсолютні


C.

кількісні


D.

відносні


E.

зведені


26.

Які показники характеризують господарську діяльність у співвідношенні одних показників до інших:


A.

якісні


B.

абсолютні


C.

кількісні


D. *

відносні


E.

абсолютні


27.

За обсягом охоплення аналіз буває:


A. *

комплексний, тематичний, локальний, вибірковий


B.

локальний, комплексний


C.

вибірковий, місцевий, частковий

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11


База даних захищена авторським правом ©shag.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка