1. Маркетинг виник



Скачати 39.07 Kb.
Дата конвертації24.04.2016
Розмір39.07 Kb.
1. Маркетинг виник:

а) на початку XIX ст. в Німеччині;

б) на початку XX ст. в Італії;

в) на початку XX ст. в США.




  1. Двоєдиною метою сучасного маркетингу є:

а) орієнтація на прибуток фірми;

б) задоволення потреб споживачів і забезпечення прибутку фірми;

в) вивчення попиту споживачів.


  1. Ринковим орієнтиром товарної концепції маркетингу є:

а) вивчення споживчих запитів;

б) створення ефективної системи збуту товарів;

в) вивчення попиту споживачів.


  1. Ринковим орієнтиром соціально-етичного маркетингу є:

а) вивчення і задоволення потреб та запитів споживачів;

б) вивчення і задоволення потреб та запитів суспільства;

в) вивчення і задоволення потреб та запитів підприємства.

4. Рнковий попит — це:

а) готовність споживачів придбати товар за ціною, яка пропонується ринком;

б) стан готовності потенційних споживачів придбати товар;

в)готовність споживачів придбати товар за конкретною ціною.



6. Побажання споживачів з урахуванням їх купівельної спроможності— це:

а) запити;

б) попит;

в) специфічний стан споживачів.



7. З погляду маркетингу ажіотажний попит є:

а) небажаним;

б) бажаним;

в) ефективним.



8. Попит на товари, яких немає на ринку, називається:

а) латентним;

б) нульовим;

в)креативним.



9. Латентний — це попит, який:

а) зароджується;

б) зменшується;

в)зростає.



10. Основними особливостями послуги є:

а) нематеріальність, зміна якості в часі;

б) невіддільність від джерела, неможливість зберігання;

в) як „а”, так і „б”.



11. Вартість — це комплексне поняття, яке включає:

а) споживчу вартість і ціну;

б) ціну і вартість споживання;

в) споживчу вартість і вартість споживання.



12. Товар з погляду маркетингу — це:

а) будь-який продукт, призначений для реалізації;

б) продукт праці, призначений для продажу;

в) результат досліджень, розробок та виробництва.


13. Ринок покупців — це ситуація, коли:

а) пропозиція перевищує попит;

б) попит перевищує пропозицію;

в) пропозиція дорівнює попиту.




14. Цільовий ринок підприємства — це ринок:

а) споживачі якого можуть скористатися продукцією підприємства;

б) на якому підприємство реалізує свою продукцію;

в)потреби і запити якого відповідають можливостям підприємства щодо їх задоволення.


15. До головних принципів маркетингу відносять:

а) свободу вибору способів господарювання;

б)оберненість до споживачів;

в) як „а”, так і „б”.


16. Основними тактичними завданнями маркетингу є:

а) виявлення існуючих і потенційних побажань споживачів;

б) оцінка реального і можливого попиту;

в) як „а”, так і „б”.


17. Конверсійний маркетинг — це система дій за умов:

а) негативного попиту;

б) ажіотажного попиту;

в) спадаючого попиту.


18. Демаркетинг — це система дій за умов:

а) надмірного попиту;

б) нерегулярного попиту;

в) оманливого попиту.


19. Нераціональному попиту відповідає:

а) синхромаркетинг;

б) протидіючий маркетинг;

в)ремаркетинг.


20. Маркетингова суміш — це:

а) продукт, збут, просування, комунікації;

б) розподіл, ціна, продукт, реклама;

в) продукт, розподіл, просування, ціна.


21. Предметом маркетингових досліджень є:

а) конкретна маркетингова проблема;

б) суб’єкт системи „підприємство — ринок — економіка”;

в) визначення конкурентних позицій підприємства.


22. Найціннішою для маркетингових досліджень є інформація:

а) первинна;

б) вторинна;

в) нормативна.



23. Для визначення реальної місткості ринку використовують формулу:

а) Qр=R-E+F+Д-Е0+F0;

б) Qр=P+R-E+F+Д(-М)-Е0+F0;

в) Qр=P+R+E-F+Д(-М)-Е0+F0.


24. Що розраховують за формулою ?

а) потенційну місткість ринку;

б) місткість ринку проникнення;

в) місткість монопольного ринку.



25. Конкуренція між різними товарами, які задовільняють ту саму потребу, називається:

а) товарною;



б) функціональною;

в) видовою


База даних захищена авторським правом ©shag.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка