1. Безпечне лікарняне середовище охоплює



Скачати 157.4 Kb.
Дата конвертації26.04.2016
Розмір157.4 Kb.
1. Безпечне лікарняне середовище охоплює:

A. Комплекс заходів, що гарантують безпеку пацієнтів і медичних працівників, які здійснюють догляд як в умовах лікувально-профілактичних установ, так і вдома

B. Комплекс заходів, що гарантують безпеку медичної сестри на посту

C. Комплекс заходів, що гарантують безпеку пацієнта у лікарні

D. Комплекс заходів, що гарантують безпеку пацієнта в поліклініці

E. Комплекс заходів, що гарантують інфекційну безпеку в лікувальних закладах

ANSWER: A

2. В деяких випадках при виявленні педикульозу хворим коротко стрижуть волосся на голові.Як проводять знезараження машинки для стрижки в таких випадках?

A. Змочують теплою мильною піною

B. Замочують у 10% розчині карбофосу

C. Занурюють у розчині 70% етилового спирту

D. Промивають проточною водою

E. Занурюють у 0,5% розчин хлорного вапна

ANSWER: C

3. Ви палатна медична сестра і проводите інструктаж для молодого медичного персоналу. Як часто потрібно проводити вологе прибирання палат?

A. Два рази на день;

B. Один раз на день;

C. За необхідністю;

D. Три рази на день;

E. Раз в два дні.

ANSWER: A

4. Для чого призначений процедурний кабінет?

A. Для проведення медичних маніпуляцій(ін'єкції,трансфузії тощо)

B. Для проведення санітарної обробки

C. Для зберігання медикаментів

D. Для проведення термометрії

E. Для зберігання медичної документації

ANSWER: A

5. До обов’язків молодшої медсестри входять:

A. доставка матеріалів на дослідження в лабораторію;

B. проведення санітарно-просвітницької роботи серед хворих;

C. годування важких хворих;

D. ведення постової медичної документації;

E. брати участь в обході лікаря.

ANSWER: A

6. Який документ заповнюється лише медсестрою?

A. Журнал реєстрації поступаючих хворих

B. карта стаціонарного хворого

C. Карта амбулаторного хворого

D. Листок призначень

E. Виписка з картки стаціонарного хворого

ANSWER: A

7. Де відмічають хворим дані пульсу?

A. в температурному листі

B. в амбулаторній карті

C. в історії хвороби

D. в листі призначень

E. в статистичному талоні

ANSWER: A

8. Дефіцитом пульсу називають

A. Різницю між частотою серцевих скорочень та частотою пульсу

B. Суму частоти серцевих скорочень та частоти пульсу

C. Різницю між частотою пульсу та частотою серцевих скорочень

D. Різницю між частотою пульсу та частотою дихання

E. Суму частоти пульсу та частоти дихання

ANSWER: A

9. Куди заносяться показники температури тіла хворого в лікарнях ?

A. В температурний лист;

B. В історію хвороби;

C. В амбулаторну карту;

D. В статистичний талон;

E. В прийомний журнал.

ANSWER: A

10. Яку t° тіла називають субфебрильною ?

A. 37 - 38°С;

B. 36 - 37°С;

C. 37,5 - 37,8°С;

D. 37,3 - 37,5°С;

E. 37,5 - 38,5°С.

ANSWER: A

11. Артеріальна кровотеча. З чого почнете надання невідкладної допомоги?

A. Накладання кровозупинного джгута

B. Накладання асептичної пов’язки

C. Проведення транспортної імобілізації

D. Введення кровозупинних засобів

E. Введення знеболювальних

ANSWER: A

12. В якому положенні повинен знаходитись пацієнт під час вимірювання артеріального тиску?

A. Стоячи

B. Сидячи на стільці

C. Лежачи на лівому боці

D. Лежачи на правому боці

E. Сидячи на ліжку, нахилившись допереду

ANSWER: B

13. Оцініть артеріальний тиск хворого-120/80мм.рт.ст.:

A. Артеріальна гіпертензія

B. Артеріальна гіпотонія

C. Пограничний

D. Жодне з перерахованого

E. Нормальний

ANSWER: E

14. Оцініть артеріальний тиск хворого-180/120 мм.рт.ст.:

A. Артеріальна гіпертензія

B. Артеріальна гіпотонія

C. Пограничний

D. Жодне з перерахованого

E. Нормальний

ANSWER: A

15. Оцініть артеріальний тиск хворого-180/90 мм.рт.ст.:

A. Артеріальна гіпертензія

B. Артеріальна гіпотонія

C. Пограничний

D. Жодне з перерахованого

E. Нормальний

ANSWER: A

16. Пульсом називаеться:

A. периферична пульсація судин

B. періодичне коливання стінок артерій

C. пульсація периферичних артерій

D. синхронне коливання периферичних артерій

E. періодичне, синхронне з діяльністю серця коливання стінок периферичних артерій

ANSWER: B

17. Хворому потрібно виміряти АТ. На яку ділянку тіла накладається манжета?

A. На середню третину гомілки

B. На праве передпліччя

C. На ліве передпліччя

D. На верхню третину плеча

E. На середню третину плеча

ANSWER: E

18. Частота пульсу у здорових людей складає:

A. 50-80 уд/хв

B. 60-90 уд/хв

C. 80-100 уд/хв

D. 40-60 уд/хв

E. 100-120 уд/хв

ANSWER: B

19. Медсестра доглядає за пацієнтом з паралічем. Вкажіть потенційну проблему в даного пацієнта:

A. Нудота

B. Головний біль

C. Біль за грудниною

D. Ризик виникнення пролежнів

E. Біль в ділянці епігастрію

ANSWER: D

20. Показаннями для застосування міхура з льодом є:

A. ІІІ період гарячки

B. І період гарячки

C. У перші години травми

D. При дуоденальному зондуванні

E. При запаленні середнього вуха

ANSWER: C

21. При зупинці дихання та серця необхідно :

A. Провести ШВЛ та закритий масаж серця

B. Ввести знеболюючі препарати

C. Ввести серцеві препарати

D. Ввести дихальні аналептики

E. Застосувати оксигенотерапію

ANSWER: A

22. При проведенні закритого масажу серця точка натискання знаходиться:

A. На межі нижньої та середньої третини грудини.

B. На рукоятці грудини.

C. На мечовидному відростку.

D. Зліва від грудини в проекції серця.

E. Справа від грудини в 2-му міжребір’ї.

ANSWER: A

23. При справжньому утопленні реанімація може бути ефективною, якщо потерпілий знаходився під водою не більше:

A. 3-5 хвилин

B. 10-12 хвилин

C. 12-15 хвилин

D. 15-18 хвилин

E. 20-22 хвилини

ANSWER: A

24. У пацієнта порушений акт ковтання. Які продукти йому можна ввести при штучному годуванні через шлунковий зонд?

A. Кисіль

B. Хліб


C. Вінегрет

D. Парову котлету

E. Тістечка

ANSWER: A

25. Чинники ризику виникнення пролежнів у пацієнта:

A. активне положення в ліжку

B. штучне харчування

C. перелом нижньоїї кінцівки

D. виснаження, неадекватне харчування

E. повна нерухомість

ANSWER: E

26. Яку документацію оформляють на поступаючого у стаціонар хворого?

A. Медична карта стаціонарного хворого;

B. Статистична карта вибулого із стаціонару;

C. Листок призначень;

D. Температурний листок;

E. Все перелічене

ANSWER: E

27. Дефіцитом пульсу називають:

A. різницю між частотою серцевих скорочень та частотою пульсу

B. суму частоти серцевих скорочень та частоти пульсу

C. різницю між частотою пульсу та частотою серцевих скорочень

D. різницю між частотою серцевих скорочень та частотою дихання

E. суму частоти пульсу та частоти дихання

ANSWER: A

28. Медична сестра виміряла хворому АТ і визначила частоту пульсу. Після обстеження вона повинна:

A. знезаразити руки 3 % розчином водню пероксиду;

B. вимити руки під проточною водою з милом і висушити чистим рушником;

C. обробити руки 70 % розчином етилового спирту;

D. обробити руки розчином фурациліну 1: 5000;

E. обробити руки 0, 2 % розчином хлорантоїну.

ANSWER: B

29. При визначенні пульсу на променевій артерії медсестра повинна дати характеристику:

A. Частоті, ритму, наповненню, напруженню

B. Ритму, частоті

C. Ритму, швидкості

D. Напруженнюі, висоті

E. Частоті, висоті

ANSWER: A

30. Невідкладна допомога при колапсі повинна бути направлена на:

A. підвищення артеріального тиску

B. Зниження артеріального тиску

C. зменшення частоти серцевих скорочень

D. збільшення частоти серцевих скорочень

E. зменшення задишки

ANSWER: A

31. При яких симптомах захворювання медсестра застосовує грілку?

A. Зменшення болю спастичного характеру

B. Перші години після травми

C. Пухлини

D. Кровотечі

E. Гострі запальні процеси в черевній порожнині

ANSWER: A

32. У реанімаційному відділенні у хворого С. виникла клінічна смерть. Яка тривалість клінічної смерті ( в хв):

A. 1-2 хв.

B. 4-6 хв.

C. 3-4 хв

D. 7-8 хв

E. 9-10 хв

ANSWER: B

33. При якому із зазначених захворювань призначення банок є вкрай хибне?

A. Рак легені

B. Туберкульоз легень

C. Тромбоемболія легеневої артерії

D. Саркоїдоз

E. В усіх випадках

ANSWER: E

34. Хворому В. лікар призначив гірчичники. При яких станах можна застосовувати гірчичники ?

A. При легеневій кровотечі;

B. При пневмонії;

C. При туберкульозі;

D. При збудженні і корчах;

E. При злоякісних кровоутровеннях

ANSWER: B

35. У стадії збереження температури тіла необхідно застосувати

A. Гаряче пиття

B. Грілки до кінцівок

C. Введення розчину кордіаміну

D. Міхур з льодом на чоло

E. Введення розчину глюкози

ANSWER: D

36. В якому випадку розголошення лікарської таємниці є обов’язковим?

A. При тяжкому захворюванні хворого

B. При публікації наукових матеріалів зі знімками

C. При наявності у хворого інфекційного захворювання

D. При проведенні доповіді з демонстрацією

E. При зверненні співробітників пацієнта

ANSWER: C

37. У якій медичній документації ставиться відмітка «Р+» в приймальному відділенні при виявлені педикульозу?

A. Історія розвитку дитини

B. Епікріз

C. Історія хвороби дитини

D. Карта профілактичних щеплень

E. Листок лікарських призначень

ANSWER: C

38. Що входить до щоденних обов’язків санітарки в дитячому стаціонарі ?

A. Роздача їжі

B. Годування тяжкохворих

C. Миття посуду

D. Умивання, обтирання і підмивання тяжкохворих

E. Постановка клізм

ANSWER: D

39. Що таке медична деонтологія ?

A. Сукупність правил спілкування лікаря з пацієнтом

B. Правила поведінки лікаря в колективі, громадських місцях

C. Сукупність етичних норм при виконанні медичним працівником своїх професійних обов’язків

D. Професійні прийоми спілкування лікаря з здоровою або хворою людиною

E. Сукупність етичних норм при виконанні медичним працівником своїх професійних обов’язків, принципів поведінки, професійних прийомів психологічного спілкування із хворою або здоровою людиною

ANSWER: E

40. Який вид анамнезу включає питання про особливості перебігу вагітності у матері ?

A. Анамнез хвороби

B. Анамнез життя

C. Алергологічний анамнез

D. Епідеміологічний анамнез

E. Генетичний анамнез

ANSWER: B

41. При огляді пацієнта на наявність педикульозу медсестра знайшла воші. Для їх знищення необхідно ?

A. 2 % розчин соди

B. Аерозоль Пара-плюс

C. 3 % розчин перекису водню

D. 2 % розчин соди

E. 10 % розчин оцту

ANSWER: B

42. Антропометрія включає вимірювання всього, окрім ?

A. Росту

B. Ваги


C. Окружності голови

D. Окружності грудної клітки

E. Сили

ANSWER: E

43. Які спеціалісти обов’язково повинні оглядати медперсонал щороку ?

A. Терапевт, хірург, невропатолог, дерматовенеролог, фтизіатр

B. Терапевт, дерматовенеролог, ЛОР, стоматолог, фтизіатр

C. Терапевт, ЛОР, невропатолог, дерматовенеролог, фтизіатр

D. Терапевт, ЛОР, невропатолог, дерматовенеролог, офтальмолог

E. Терапевт, хірург, невропатолог, стоматолог, фтизіатр

ANSWER: B

44. Профілактична робота дільничого педіатра включає все перераховане нижче, окрім ?

A. Патронажу вагітних

B. Патронажу новонароджених

C. Санітарно – просвітницької роботи

D. Лікування дітей із гострими кишковими захворюваннями

E. Антенатальна охорона плода

ANSWER: D

45. Під час вимірювання обводу голови сантиметрову стрічку накладають?

A. Спереду на рівні середини лобової кістки, позаду – у верхній третині потилиці

B. Спереду по лінії надбрівних дуг, позаду на ділянці потилиці, що найбільше виступає

C. Спереду посередині лобової кістки, позаду на ділянці потилиці, що найбільше виступає

D. Збоку посередині вушних раковин

E. Спереду по межі росту волосся, позаду по верхній третині потилиці

ANSWER: B

46. Вимірювання обводу стегна у дітей проводять ?

A. Під сідничою складкою

B. У середній третині стегна

C. У нижній третині стегна

D. У ділянці колінного суглоба

E. Від великого вертлюга до колінного суглоба

ANSWER: A

47. Для вимірювання обводу грудної клітки сантиметрову стрічку накладають?

A. Позаду на рівні верхньої третини лопатки, спереду на рівні ключиць

B. Позаду під кутами лопаток, спереду на грудні кружальця

C. Спереду на рівні ключиць, позаду під кутом лопатки

D. Залежить від віку

E. Спереду по сосках, позаду по верхньому краю лопатки

ANSWER: B

48. У дівчаток в пубертатному віці сантиметрова стрічка прикладається спереду?

A. Під грудними залозами;

B. Над грудними залозами, на рівні IV ребра

C. Над грудними залозами, на рівні II ребра

D. Не має значення де

E. На 2 см нижче сосковой лінії

ANSWER: B

49. Які лікарські маніпуляції можна проводити в приймальному відділенні ?

A. Дослідження пульсу

B. Запис ЕКГ

C. Призначення дієтичного харчування

D. Антропометричні виміри

E. Визначення набряків

ANSWER: D

50. При виявленні удитини скарлатини її госпіталізують у ?

A. У хірургічне відділення

B. У кардіологічне відділення

C. У інфекційну лікарню

D. У ортопедичне відділення

E. У пульмонологічне відділення

ANSWER: C

51. Для пом’якшання вушної сірки під час проведення туалету зовнішнього слухового ходу, застосовують ?

A. 3% розчин перекисю водню

B. 2% розчин борної кислоти

C. 0,9% розчин натрію хлориду

D. 0,5% розчин новокаїну

E. 70% етиловий спирт

ANSWER: A

52. Для щоденного протирання вій і повік у тяжкохворого пацієнта можна використовувати розчин ?

A. 5% калія перманганату

B. 3% перекису водню

C. 1% саліцилового спирту

D. 0,02% фурациліну

E. 2,5% хлоргексидину

ANSWER: D

53. Коли доцільно призначати хвойні ванни ?

A. При проявах ексудативно-катарального діатезу

B. При мокнучій екземі

C. При функціональних розладах нервової системи

D. При захворюваннях органів дихання неалергічного походження

E. При артритах

ANSWER: C

54. Протирання вій і повік необхідно робити ?

A. Круговими рухами

B. Від внутрішнього кута ока до зовнішнього

C. Від низу до верху

D. Від зовнішнього кута ока до внутрішнього

E. Немає значення

ANSWER: D

55. Шкіру тяжкохворого пацієнта необхідно щодня протирати розчином ?

A. 10% нашатирного спирту

B. 10% камфорного спирту

C. 10 % калія перманганату

D. 0,02 % фурациліну

E. 0,2% дезактіну

ANSWER: B

56. Що є протипоказом для проведення гігієнічної ванни новонародженій дитині ?

A. Гнейс на голівці

B. Недоношеність

C. Розлади травлення, діарея

D. Проведення напередодні профілактичного щеплення

E. Різке збудження дитини

ANSWER: E

57. Що є протипоказом до застосування очисної клізми ?

A. Гострі загальні процеси товстої кишки зі схильністю до кровотеч

B. Підготовка хворих до планових операцій на органах малого тазу

C. Підготовка хворих до планових операцій на органах шлунково-кишкового тракту

D. Отруєння

E. Закрепи

ANSWER: A

58. Де найчастіше виникають пролежні ?

A. Потилиця, крижі

B. Лопатка, крижі

C. Гомілки, лікті, п’яти

D. Все вище перераховане

E. Ні одне з вище перерахованого

ANSWER: D

59. Дистрофічні, виразково-некротичні зміни шкіри, підшкірної жирової клітковини і навіть окістя та кістки, які розвиваються внаслідок порушення місцевого кровотоку та кровопостачання, - це ?

A. Інфільтрат

B. Екзема

C. Бешиха

D. Гематома

E. Пролежні

ANSWER: E

60. Для профілактики пролежнів шкіру хворого протирають розчином?

A. 10 % камфорного спирту

B. 3 % хлораміну

C. 5 % йоду

D. 96 % етилового спирту

E. 1 % хлораміну

ANSWER: A

61. Для профілактики пролежнів не використовують ?

A. Саліциловий спирт

B. Зміну положення хворого

C. Камфорний спирт

D. Підкладний круг

E. Мазь Вишневського

ANSWER: E

62. На яку глибину можна при проведенні внутрішньом’язової ін’єкції вводити голку у м'яз?

A. На 1/2 її довжини

B. На 1/4 її довжини

C. На 1/3 її довжини

D. На 2/3 її довжини

E. На 3/4 її довжини

ANSWER: D

63. Вкажіть місце для внутрішньом’язових ін’єкцій ?

A. Зовнішньоверхній квадрант сідничної ділянки

B. Внутрішня поверхня передпліччя

C. Підлопаткова ділянка

D. Зовнішня поверхня плеча

E. Бокова частина передньої черевної стінки

ANSWER: A

64. Клінічні ознаки флебіту ?

A. Біль і гіперемія шкіри по ходу нерва

B. Біль і гіперемія шкіри по ходу вени

C. Біль і гіперемія шкіри по ходу артерії

D. Біль у місці ін'єкції

E. Всі перераховані

ANSWER: B

65. Ускладнення, які виникають при внутрішньом’язових ін’єкціях можуть бути, крім?

A. Інфільтрат

B. Абсцес

C. Ушкодження нервового стовбура чи кровоносної судини

D. Все перелічене

E. Флебіт

ANSWER: E

66. Що із перерахованого є неприпустимим у взаєминах лікаря і хворого ?

A. Тактовність

B. Співчуття

C. Охайний зовнішній вигляд лікаря

D. Вираз тривоги чи огиди на обличчі лікаря

E. Заспокійливий тон голосу

ANSWER: D

67. Яка з переліченої медичної документації відноситься до документації лікаря стаціонару ?

A. Карта профілактичних щеплень

B. Карта диспансерного спостереження

C. Порційна вимога

D. Історія хвороби

E. Історія розвитку дитини

ANSWER: D

68. Якою є перша заповідь врачування ?

A. Допомагати завжди хворим людям

B. Не нашкодити

C. Не розголошувати лікарської таємниці

D. Не вимагати винагороди за лікування

E. Утримуватись від причинення будь-якої шкоди і несправедливості

ANSWER: B

69. Який вид анамнезу включає питання про наявність контакту з інфекційними хворими ?

A. Анамнез хвороби

B. Анамнез життя

C. Алергологічний анамнез

D. Генетичний анамнез

E. Епідеміологічний анамнез

ANSWER: E

70. До суб’єктивних даних про пацієнта відносяться ?

A. Скарги пацієнта

B. Паспортні дані

C. Дані лабораторного дослідження

D. Дані фізикального обстеження

E. Діагноз при поступленні до стаціонару

ANSWER: A

71. Санітарно-гігієнічна обробка в приймальному відділенні не проводиться, якщо:

A. Хворий відмовляється проводити обробку в даному підрозділі клініки.

B. У хворого діагностовано трофічні виразки шкіри гомілок.

C. Хворий перебуває у вкрай важкому стані.

D. Пацієнт поступає у відділення тільки для проведення обстеження.

E. Хворий інфікований ВІЛ.

ANSWER: C

72. Слово «деонтологія» в перекладі з грецької означає:

A. Ремесло, рукоділля.

B. Наука про хвороби і ускладнення захворювань.

C. Наука про належне.

D. Наука про лікарські помилки.

E. Наука про догляд за хворими.

ANSWER: C

73. Проведення об’єктивного обстеження хворого розпочинають з:

A. Проведення антропометричних досліджень.

B. Дослідження пульсу.

C. Вимірювання артеріального тиску.

D. Огляду місця захворювання.

E. Огляду хворого

ANSWER: E

74. Температура повітря (°С) і вологість (%) в палатах повинні бути відповідно:

A. 16-18°С, 45-50%.

B. 17-19°С, 45-50%.

C. 18-20°С, 50-55%.

D. 19-21°С, 50-55%.

E. 18-20°С, 50-55%.

ANSWER: E

75. Що не входить в обладнання перев’язочної хірургічного стаціонару:

A. ванна

B. підставка з педаллю для стерильних біксів

C. бактерицидна лампа

D. шафа для зберігання медикаментів

E. Стіл для інструментів та перев’язочного матеріалу

ANSWER: A

76. Антисептичні речовини призначенні для:

A. Обробки шкіри, рук хірурга, промивання ран і слизових оболонок.

B. Обробки інструментів, миття стін, обробки шкіри, рук хірурга, пригнічення росту мікроорганізмів у різних патологічних вогнищах.

C. Пригнічення росту мікроорганізмів у різних патологічних вогнищах при введенні їх всередину.

D. Обробки інструментів, обробки предметів догляду за хворими.

E. Миття стін і підлоги в чистій перев’язочній та операційній.

ANSWER: A

77. Аспірація вмісту шлунку може привести:

A. до ціанозу і задишки;

B. до асфіксії;

C. до пневмонії;

D. до ателектазу легень;

E. всі відповіді правильні.

ANSWER: E

78. В гнійних перев’язочних виконують:

A. лікування гнійних ран; пункцію та розкриття гнійників

B. лікування ран

C. пункцію серця

D. видалення аденоїдів

E. підготовку хворого до операції

ANSWER: A

79. Виберіть критичні показники стану серцево-судинної системи

A. Частота пульсу понад 120 за 1 хв.

B. Частота пульсу понад 100 за 1 хB.

C. Частота пульсу понад 90 за 1 хв.

D. Частота пульсу понад 80 за 1 хв.

E. Частота пульсу понад 110 за 1 хв.

ANSWER: A

80. Виберіть ознаки паралітичної кишкової непрохідності раннього післяопераційного періоду:

A. Посилюєтьея перистальтика з відходженням газів.

B. З'являються закрепи, але посилено відходять гази.

C. Відсутність перистальтики, невідходження газів.

D. Переймоподібний біль у животі за відсутності перистальтики.

ANSWER: C

81. Відповідальність за санітарно-гігієнічний стан в перев’язочній покладений на :

A. перев’язочну сестру

B. головного лікаря

C. старшу м.C.

D. заввіділенням

E. санітарку

ANSWER: A

82. Вкажіть захід, спрямований на профілактику легеневих ускладнень після операції:

A. призначення препаратів заліза;

B. дихання закису азоту;

C. промивання шлунку;

D. дихальна гімнастика;

E. холод на живіт.

ANSWER: D

83. Вкажіть максимальний час, коли після операції хворий повинен випорожнити сечовий міхур?

A. Через 3 години.

B. Через 12 годин

C. Через 48 годин

D. Через 6 годин

E. Через 10 годин

ANSWER: D

84. Де знаходяться хворі зі стабільним станом:

A. в післяопераційних палатах

B. всі відповіді вірні

C. немає правильної відповіді

D. в палатах інтенсивної терапії

E. в реанімаційних палатах

ANSWER: A

85. Де знімають шви з післяопераційної рани у разі неускладненого перебігу?

A. У палаті

B. У чистій перев’язочній.

C. У гнійній перев’язочній

D. У маніпуляційній

E. У процедурній

ANSWER: B

86. До чого може призвести наявність шлункового вмісту під час наркозу?

A. Аритмії.

B. Метеоризму.

C. Аспірації.

D. Кишкової непрохідності.

E. Ларингоспазму.

ANSWER: C

87. До чого може призвести часте застосування очисних клізм?

A. До виведення калію з організму.

B. До ларингоспазму.

C. До зниження артеріального тиску.

D. До збільшення міжклітинної рідини.

E. До виведення кальцію з організму.

ANSWER: A

88. Добрий післяопераційний догляд включає:

A. Усе нижчеперераховане

B. Чуйне ставлення до хворого

C. Психологічний та фізичний спокій

D. Своєчасне виконання вимог лікаря

E. Немає правильної відповіді

ANSWER: A

89. З чого починається передопераційний період?

A. З реєстрації пацієнта в приймальному відділенні.

B. З отримання згоди пацієнта на операцію.

C. З прибуттям пацієнта до стаціонару.

D. З перших призначень лікаря.

E. ЗІ встановлення дати операції.

ANSWER: B

90. Згідно вимог на два перев’язочних кабінета загальна площа повинна становити не менш ніж(на один перев’язочний стіл):

A. 15 -20 м 2

B. 25-30 м 2

C. 10- 15 м 2

D. 5 -10 м 2

E. 20- 30 м 2

ANSWER: A

91. Інфікований перев’язочний матеріал:

A. беруть тільки інструментом, викидають у контейнер з педальною кришкою, знезаражують і знищують згідно встановленого відповідними галузевими наказами порядком

B. немає правильної відповіді

C. викидають у контейнер

D. знищують

E. знезаражують

ANSWER: A

92. Клінічними ознаками фази зворотного розвитку є:

A. покращання загального стану хворого, зменшення болю, нормалізація температури тіла, поява апетиту

B. погіршення стану пацієнта

C. зниження апетиту,покращення стану пацієнта,відсутність болю

D. підвищення чатоти серцевих скорочень

E. немає правильної відповіді

ANSWER: A

93. Коли відновлюється перистальтика кишок після операції на травному каналі?

A. Через 4-5 год.

B. На 3-4-ту добу.

C. Через 48 гоD.

D. На 2-3-тю добу.

E. На 5-ту добу.

ANSWER: B

94. Коли відновлюється перистальтика кишок після операції на травному каналі?

A. Через 4-5 год.

B. На 3-4-ту добу.

C. Через 48 гоD.

D. На 2-3-тю добу.

E. На 5-ту добу.

ANSWER: B

95. Коли востаннє підтверджується згода пацієнта на операцію?

A. Напередодні операції.

B. Перед застосуванням снодійних засобів звечора напередодні операції.

C. У день операції зранку.

D. Перед тим як пацієнт дав письмову згоду на операцію.

E. Перед безпосередньою премедикаціею.

ANSWER: E

96. Коли голять операційне поле перед плановою операцією?

A. Безпосередньо перед премедикаціею.

B. У день прибутгя пацієнта до приймального відділення.

C. У день прибуття пацієнта до стаціонару.

D. Напередодні операції.

E. У день операції.

ANSWER: E

97. Коли після операції на травному каналі хворому знімають обмеження в харчуванні?

A. Через 4-5 годин.

B. Після виходу з наркозу.

C. Після появи перистальтики.

D. На 2-3 добу.

E. На 5 добу.

ANSWER: C

98. Коли після операції на травному каналі у хворого починають відходити гази?

A. Через 4-5 годин.

B. На 3-4 добу.

C. Через 48 годин.

D. На 2-3 добу.

E. На 5 добу.

ANSWER: B

99. При перев’язці хворого з анаеробною інфекцією:

A. генеральне прибирання перев’язочної проводять позачергово

B. виконується вологе прибирання

C. виконується дезінфекція

D. виконується миття стін

E. виконується прибирання

ANSWER: A

100. Яким кольором найбільш доцільно фарбувати стелю в перев’язочній:

A. стеля фарбується масляною фарбою білого, або світлоголубого кольору

B. стеля фарбується масляною фарбою яскравими кольорами

C. стеля фарбується масляною фарбою темими кольрами

D. стеля фарбується за бажання старшої медсестри

E. стеля фарбується масляною фарбою любим кольором



ANSWER: A


База даних захищена авторським правом ©shag.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка